HANDGEMAAKTE, UNIEKE EN KWALITATIEVE PRODUKTEN
MET KARAKTER, GEMAAKT MET LIEFDE
— Peacock & Peony - handmade
 
 

We vinden het belangrijk dat je weet waar je producten vandaan komen, wie ze heeft gemaakt en wat je van ons mag verwachten.
En vooral ook: wat wij belangrijk vinden en waar we dus voor staan. Deze informatie vind je hieronder!

handgemaakt

Onze produkten zijn allemaal handgemaakt. Geen massa- of fabrieksproductie maar eerlijke, één (mens) op één (product) resultaten. Eerlijk werk. 


Uniek

Omdat onze produkten handgemaakt zijn, zijn geen twee producten (exact) hetzelfde. Sterker nog, ik heb geen standaard produkten 'die er altijd zijn'. Je zult altijd wel een macramé plantenhanger in de shop vinden. Maar de hanger die vandaag verkocht is, zie je niet morgen exact hetzelfde terug. Vaak ontstaat het product of patroon tijdens het maken. Ik volg daarin altijd mijn inspiratie en dan kan het zomaar gebeuren dat iets nét iets anders wordt dan ik het misschien in eerste instantie in mijn hoofd had.

Daarnaast werk ik bij grote voorkeur met natuurlijke materialen. Dus liever met katoen touw i.p.v. met bijvoorbeld (het goedkopere) polypropyleen (meer glimmend, kunstof). En de natuur ik schitterend maar niet altijd 100% regelmatig. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de planten die ik (op beurzen) met plantenhanger samen verkoop. Een plant groeit zoals het wil, niet zoals ik het wil (tot grote frustratie soms :-)

Ik koop touw regelmatig in. Soms is wat ik wil net niet voorradig of blijkt een bepaalde kleur uit produktie te zijn genomen en/of te zijn vervangen door iets anders. Ook dit draagt bij aan hoe uniek het produkt dus is.


kwalitatief

Ik werk met mooie materialen om mooie produkten te creëren. Dus niet met het goedkoopste van het goedkoopste touw maar met mooi materiaal. Waarbij ik altijd denk - los van of iets mijn persoonlijke stijl is - ' zou ik het thuis op willen hangen/neer willen zetten? Is het daar mooi genoeg voor?' Alleen wanneer het antwoord op die vraag 'ja' is, is het goed genoeg voor mijn klanten. 


KARAKTER

Mijn produkten hebben, om alle drie bovenstaande redenen, karakter. Ze zijn uniek en handgemaakt en van goede kwaliteit. En daardoor zijn ze misschien niet perfect maar wie wil er nou perfect? Het gaat erom dat ze mooi zijn. Want iets perfects is niet altijd mooi maar iets moois is eigenlijk wel altijd perfect. Voor jou en in jouw ogen. En daar gaat het om.


LIEFDE

Onze produkten zijn gemaakt met liefde. En ja, we verdienen er ons brood mee maar dat betekent niet dat we niet houden van wat we doen. Sterker nog,  toen ik dit bedrijf begon, wilde ik iets doen waar ik energie uit zou halen en waar ik plezier aan zou beleven. Iets waar ik iedere dag wel mee bezig zou willen zijn. En iets waar je die effort dan ook in terug zou zien (ik hou wel van resultaat) en waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. En dat werd Peacock & Peony - handmade. Dus ja, ik stop liefde in mijn produkten en hoop dat je dat ziet.


TPSG-BPFL-IG-19.jpg
Style is a reflection of your attitude
and your personality
— Shawn Ashmore