het begon met één draadje...

Op Instagram kwam ik per ongeluk een foto tegen van een heel mooi wandkleed. Dit bleek macramé te zijn. Of eigenlijk kun je het beter 'fiber art' noemen want het was echt schitterend. Gemaakt door Elsie Goodwin' van 'Reform Fibers'.  Wauw wat heeft die dame een talent! En ze deelt haar kennis ook nog dus ja, toen was ik verkocht.

Ik kocht een simpel patroontje en ja hoor; hooked. Al snel maakte ik meer en meer, dit gebeurt me vaker, als ik dan een nieuwe hobby heb dan ga ik er ook helemaal voor (zo ging ik ooit de Argentijnse tango dansen en voor ik weet gaf ik 4 avonden in de week les ;-) Maar goed, ik kocht dus verschillende soorten touw om uit te proberen wat voor mij het beste werkte. Soms een succes en soms ook niet. Learning by doing. Als er vrienden op bezoek kwamen, vonden ze dat ik mooie dingen maakte en dus maakte ik een paar cadeautjes en van het één kwam het ander... het werd een bedrijf.

PS - qua realiteitscheck: op de foto mijn aller-aller-allereerste macrame kunstwerk. Van nogal synthetisch spul (hier zie je hoe belangrijk goed materiaal is!) en schots en scheef... En jonge jonge, wat was ik er trots op! Toen...dus.... ;-)


Jacqueline Veldkamp