macrame en himmeli's (met airplants)

 
g.jpg

Luchtplantjes... 4 jaar geleden wist ik niet dat ze bestonden en toen ik ervan hoorde, dacht ik wat iedereen dacht; dat die plantjes van de lucht konden leven. Niets is minder waar maar ondertussen ben ik behoorlijk verslaafd aan deze aparte creatures. Ik heb er zo'n 80! 

b.jpg

Tillandia's zoals ze officieel heten, halen hun voedsel niet zoals de meeste planten met hun wortels uit de aarde maar ze voeden zich via hun bladeren/het groen. In die zin 'leven ze dus van de lucht'. Maar ze hebben daar wél water bij nodig dus - afhankelijk van welke luchtplantjes je hebt - één keer per week of per twee weken geef je ze een bad of spray je ze met water. 

Helaas kan ik deze plantjes niet zelf maken dus ik verkoop ze niet in de shop maar ze inspireerde me wél om een collectie te ontwerpen die je met deze plantjes kunt gebruiken. Ze gaan perfect samen met deze plantjes omdat de lucht er vrij omheen kan bewegen en je ze er makkelijk in- en uit kunt halen om ze water te geven. 

Naast macrame hangers, maak ik ook himellis. Je ziet ze op een aantal foto's hier op de pagina.
Himelli betekent 'hemel' in het Fins. Vroeger werden ze gemaakt van stro en touw en werden ze aan het begin van de wintertijd boven de eettafel gehangen om ervoor te zorgen dat de volgende oogst overdadig zou zijn. 

Nu zijn het gewoon mooie strakke geometrische vormen die zich perfect lenen als onderkomen voor luchtplantje omdat de lucht er vrij omheen kan stromen. Ik maak ze meestal van messing maar in overleg kan ik ze ook van ander materiaal maken.  En uiteraard hangen we die dan aan een macrame koord of verwerken we macrame op een andere manier.