Mijn macramé

Mijn ontwerpen zijn veelal ingegeven door inspiratie. Heel soms werk ik patronen uit die ik eerst op papier teken maar meestal laat ik me leiden door 'waar het touw gaat'. Meestal pakt dat goed uit en soms ook niet ;-) Dus dan is het slikken, ontknopen (héél veel werk!) en opnieuw beginnen. 

Ik maak veel plantenhangers (ben nu eenmaal dól op planten!) maar ook muurhangers en veel gebruiksvoorwerpen en zaken die je voor je bruiloft kunt gebruiken. Bij dit laatste probeer ik het wel altijd zó te maken, dat je er na die ene grote dag, ook nog iets aan hebt - want hoe leuk is het om bijvoorbeeld je wedding backdrop daarna boven je bed te hangen of je bruidsboekethuls daarna als wandhanger op te kunnen hangen? En qua investering is het dan ook een stúk beter te verkopen aan je aanstaande ;-)

In mijn shop vind je items die ik zelf maak en ontwerp. Wat je er niet vind, maar wat wél mogelijk is, is iets op maat maken voor jou. Misschien heb je iets gezien wat je mooi vindt (let wel, ik kopieer niet maar kan me wel laten inspireren door een sfeer of bepaalde knoop die je mooi vindt en er dan mijn eigen draai aan geven) of misschien ben je op zoek naar iets met bepaalde afmetingen? Mail me dan vooral! Of neem eens een kijkje in mijn Etsy shop! Hier vind je ook veel DIY materialen zoals mooi touw.

Op de subpagina's onder dit kopje vind je een aantal items (macrame met airplants of macrame op je bruiloft!) uitgelicht die misschien nét iets minder bekend zijn dan de plantenhangers of muurhangers.

1TSTS6A0LX.jpg

over Macramé

Macramé... je kent het misschien nog wel van vroeger thuis waar er zo'n jute wandkleed aan de muur hing... In de jaren zeventig was macramé immens populair maar het schijnt al in de 13e eeuw ontstaan te zijn in Arabië toen scheepslui deze handwerktechniek ontdekten in China, de knopen in de scheepsvaart eigenlijk heel goed konden gebruiken en de kunst mee terug namen naar Europa.

Het is een handwerktechniek waarbij je met het met de hand leggen van knopen (op allerlei manieren) diverse patronen maakt. Zo knoop je dan bijvoorbeeld muurkleden en plantenhangers maar ook sieraden en héél andere dingen (een hangmat, bruiloft ceremonie backdrop, tas, caketopper, etc.).

Na de jaren 70 werd het opeens ouderwets en verdween macramé uit menig huiskamer. Maar inmiddels is ook deze trend, net als vele andere, weer helemaal terug en is het juist heel hip! Wel op een net andere manier en vaak ook met andere soorten touw, voor andere doeleinden en met een moderne look. Een oude ambacht in een nieuw jasje dus!

Sooner or later,
everything old is new again
— Stephen King - The Colorado Kid
weaving ochre1.JPG

mijn Weefsels

Naast macrame, weef ik ook. Ik maak weefsels want ik hou van met touw en wol werken en kan deze passie naast in macrame ook helemaal kwijt in het weven. Ook al zo'n 'oude kunst' Volgens Wikepedia is het 'het vervlechten van horizontale en verticale groepen draden tot textiel'.
Hier vind je meer informatie over wat ik maak; vooralsnog vooral veel wandhangers omdat ik daar zó veel creativiteit in kwijt kan! Oh en een combinatie van macrame en weven kan dus ook!