FAQ: Frequently asked questions

Sommige vragen worden me vaker gesteld. Om deze reden, en zodat je niet op een antwoord hoeft te wachtem, vind je deze vragen + de antwoorden hieronder. Wil je me iets anders vragen? Vul dan het  contact formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 


zijn mijn macrame en weefsels écht uniek? 

Ja. Dat is het. Omdat ik alles met de and maak, is geen werk exact gelijk aan een ander werk. Daarnaast werk ik zo veel mogelijk en bij voorkeur met natuurlijke materialen en die zijn ook nooit helemaal gelijk. Dus wanneer je een macrame werk bij mij besteld, ben je er zeker van dat het een uniek ontwerp is. Dit is ook de reden dat het aanbod dus wisseld. Ik heb maar een beperkte 'standaard voorraad' met ontwerpen die ik zelf heel mooi vind en/of waar veel vraag naar is en de rest zijn one-piece only stukken. Des te meer reden dus om de website vaak te bezoeken! 

Hoeveel meter touw gebruik je eigenlijk?

Dit hangt helemaal van de touwsoort én van de gebruikte knopen af maar als leidraad zou je kunnen zeggen:

  • Dat je voor een macrame plantenhanger zo'n 50 meter touw nodig hebt
  • Dat je voor een grote macrame wedding backdrop zo'n 500 - 1.000 meter touw gebruikt!

Wat voor materialen gebruik je en waar haal je die vandaan? 

Kwalitatief goed materiaal, is niet altijd makkelijk te vinden. Ik bestel touw (en ander materiaal) van over de gehele wereld om het beste materiaal voor het ontwerp te vinden en om 'iets anders' te kunnen leveren dat dat je bij mijn collega's vindt. Daarnaast vind ik het experimenteren met verschillende materialen ook gewoon leuk omdat het zo maar een verrassend resultaat kan opleveren! :-) Van de hardere jute tot aan de meest wollige wol, overal valt (letterlijk) iets van te maken. En inmiddels importeren we ook zelf heel mooi katoentouw uit Spanje! Je vindt dit ook in onze Etsy shop.

wat is de levertijd en hoe wordt het verstuurd? 

Bij ieder product in de shop, vind je een levertijd. Wanneer iets op voorraad is, kunnen we dat meestal de volgende dag al versturen. Wanneer je iets op maat gemaakt wilt, krijg je ook een op maat gemaakte levertijd. Deze vermeld ik in de offerte die ik je stuur. Materialen (zoals touw) versturen we binnen 1-2 werkdagen en vaak zelfs nog dezelfde dag.
Indien qua maat en gewicht mogelijk, versturen we je macramé of weefsel als een brievenbuspakketje (scheelt weer verzendkosten!) en anders als een gewoon pakket met PostNL.   
 

Hoe komen je prijzen tot stand?

Goede vraag! De prijzen zijn gebaseerd op vier componenten:
- De prijs van het gebruikte materiaal
- De uren die ik nodig had om het te maken
- De verzendkosten
- Een klein beetje winst per product (ik moet ook ergens van leven ;-)

Prijzen staan vast en zijn niet onderhandelbaar, tenzij je meerdere items in één keer besteld, dan valt er op jouw verzoek over te praten ;-)

 

Ik bestel namens een bedrijf. kun je me een factuur met BTW sturen? 

Ja hoor, dat kan, indien je bestelling groot genoeg is ;-) Stuur me een mailtje met je wensen en ik kom zo snel mogelijk bij je terug met de details. 

 
 
JLMD_Frame_mockup_0017.jpg